Saturday, February 26, 2011

Aktiviti Hari Minggu..

Hari ni aku sekeluarge(abg aku jer xde) kelua g makan kat chilis kat mid valley.. seronok dapat kumpul ramai-ramai.. bukan selalu dapat kumpul macam nih.. masing-masing busy keje n study.. aku la org paling busy skali dalam family aku.. busy buat ape?? xde buat ape pon..just buat-buat busy jer. .so hari minggu je la dapat kumpul ramai-ramai..

ni antare makanan yg ade kat depan mate aku..tp gamba nih aku donlod kat google jer.. td x sempat amek gamba.. makanan smpai jer teros makan.. hahahaha..





tu aktiviti utk hari nih.. esok lak pagi-pagi aku nk kene g uniten amek member aku.. then g mane-mane shopping complex nak pegi beli hadiah untok org kawen.. sape kawen?? aku punye brother kawen.. brother Asheed.. so aku engat aku nak tido awal malam ni..
So long and goodnight..

/me away pegi tengok bola..then baru tido..tu pon kalau boleh tido..


Tuesday, February 22, 2011

Mencari Publicity

Dikala aku kebosanan + tak boleh tido.. Aku bukak Blog member aku (meuz).. And aku tertarik dengan satu entry dia.. Entry tu pasal Exchange link + gamba.. 

Ape bende exchange link?? Aku pon tak tau.. Pada pandangan aku la kan.. Bende nih macam ko promote blog member ko dengan care letak link member ko tu kat blog ko.. Ade jenis pembace yang suke maen click-click ape je link yang ade .. Secare menggatal tangannye tak langsung pembace akan terclick link korang..

ape yang si meuz buat lebih kurang macam nih ha~
dia akan amek gamba korang and letak kat blog dia.. And dia akan linkkan gamba tu dengan blog korang.. So kalau pembace rase gamba korang tu cute jer, pastu click kat gamba tu, secare automatiknye pembace akan ke blog korang..

contohnye..macam aku buat kat gamba bawah ni..

try click kat gamba nih

TO MEUZ :

Bawah ni gamba yang aku nk gune utk exchange link tu..



Monday, February 21, 2011

Terkilan..

Utk pengetahuan korang hari ni belangsungnye tayangan perdana video projek kelas MIS.. Dan grup aku menang..menang sbb ape?? sbb grup aku punye vid kelaka weh!!!

 Da menang pon terkilan ke??
 sbb ape aku terkilan?? 
sbb aku x dtg tayangan perdana video pertame aku... 

sbb ape aku x dtg?? 
sbb aku tdo.. member aku da kejot pon aku x tejage.. 

aku da tunggu saat tayangan ni dr minggu lepas lg.. tp nk buat macam mane bende da lepas..

ni name group aku

gamba2 kat bawah nih antare part2 yg buat  org tegelak sakan (menurut kawan aku r)..
ni part introduction aku ngn member aku ( ben )


2 gamba atas nih time boss (horny boss) masok tandas pompuan and mengintai

part ni part aku tekejot.. sbb tgh beraksi gay tetibe ade org datang..

time ni boss cube melawan time kene tangkap..tp waktu dye melawan tu nmpk macam dye menari..

CHARACTER
ni la the horny boss name dye Abdulaziz

ni pulak Dhivya and Pravina..dorang ni secretary horny boss..

Vimalen ni bawak watak sbg Police officer..

last skali..

aku n ben..kitorang jdk security.. dalam cite ni aku jdk gay n ben jdk mangse aku..



Muatan Lebih..

Kisahnye macam ni..
Td aku g majlis Doa selamat.. 1 of my brother bukak kedai makan.. Lepas Doa selamat tu biase r ade makan2 siket.. Yang specialnye hidangan ni dimasak oleh tokey kedai.. Ape yg dihidangkan??

Ayam goreng (gamba hiasan)

Daging salai masak lemak (gamba hiasan)

sayur campo (gamba hiasan)


Sambal Belacan (gamba hiasan)

Buah (gamba hiasan)

Ape yg aku nk cite bukan pasal makan2 nih.. Tp pasal ape yg jadik lepas makan2 tu.. Aku balek betige.. mase on the way balek aku benti isi minyak jap.. Kisah muatan lebih ni aku perasan lepas isi minyak.. Lepas klua isi minyak tu ade lori beam lampu kat aku.. Aku pon pelik r.. Bile check2 rupenye lampu krte aku x bukak.. Pastu jalan punye jalan aku kene beam skali lg.. Kali ni dgn bas pulak.. Aku pon check r ape yg kurang.. Tp xde pape.. Lampu da on, pintu krte semue rapat.. Time ni aku start pikir bukan2 da.. Tp aku diam kan jer.. Then hanta kawan yg sorang ni balek miat.. Tggl la aku dgn sorang lg kawan aku.. Lepas hanta tu aku kene beam lg 2 kali.. Kali ni krte dr arah betentangan lak.. Becelaru kepale otak aku.. Hilang fokus da.. Bende ni buat aku betambah suspen time lalu sebelah skola teknik sepang ade bukit tp xde r tinggi or curam.. Slalunye laju jer krte aku naek bukit tu.. Tp malam ni rase berat gile!! naek bukit tu pakai gear satu jer.. Dalam hati aku da macam2 surah aku bace.. Jgn tanye r ape yg aku bace.. Semue da tunggang-tebalik..  Tp Alhamdulillah r.. Aku sampai kat Uniten dgn selamat.. And aku x nmpk ape yg x patot.. Maybe bende ni tejadik sbb time lepas makan2 td ade r cite siket pasal bende2 nih.. 
THE END

bersame dgn brother2 aku..

ni contoh high beam (silau gile weh kalau kene)


ni la contoh bende yg x patot aku nmpk a.k.a muatan lebih!!!







Sunday, February 20, 2011

Makan-makan

Bual bicare aku pd malam ni pasal makan..

Nape aku tetibe cite pasal makan??
Sbb td aku jalan2 carik makan dgn kemba aku..
Disebabkan aku tdo kol 10 a.m maka waktu makan aku pd hari nih terlari banyak.. Hari ni aku makan tgh hari pukol 5++.. 

Hidop sbg seorang student nk kate senang, x jugak..Tp keinginan utk merase nikmat hidop sesekali mst ade.. Nikmat yg aku nk ceritekan ari nih adlh nikmat makan.. Everyday aku dok makan kat upten (food court kat uniten) jer.. Besempene hari minggu ni aku ajak r kemba aku ni makan kat tempat laen..

 Nk tau kat mane kitorang makan?? Haaaaaaaa~ 
Hari nih kitorang makan kat Ramal Junction..

haaa~ macam ni la suasane Ramal Junction..

Ape yg best kat sini??

Disebabkan aku x berape sihat hari nih so aku pilih yg bersup..kalau tengok betol2 kat gamba tu korang mesti
nmpk LAN SUP UTARA kan.. Tadi aku order Kuey Teow Sup... Supnye boleh tahan sedap.. Kuey Teow pon terbaek skali aku da sedut kuey teow dia... SLURRPPPPP~~ wa x kasi chance brother..

lebih kurang macam ni la gambarannye..tp yg aku mkn td mangkoknye lg besa + isinye lg bnyk

Tengok balik gamba Ramal Juntion kat atas tu.. Korang nampakkan kedai Nasi Ayam Sempoi 
(bena yg warne oren tu)
kemba aku try nasik ayam berempah berapi.. Ape yg berempahnye?? ayamnye dimasak dgn rempah2 yg istimewe.. Ape yg berapi?? cilinye la.. Kalau korang takot terbaka.. makan cili tu siket2

gamba hiasan jer...

Tak di lupekan judak Willy Satay.. Terbaek weh satay dia.. Cukop rase.. Kuah kacang pon sodap.. Boleh kate perfect r.. Disebabkan satay dia terbaek kalau korang oder mmg lmbt siket r smpai..sbb ramai gile org yg oder.. Td kitorang oder 15 batang pon smpai lambat.. Aku da nk abes makan Kuey teow br satay tu sampai..

saje promote siket...

besa ni ha satay nye..puas weh..

Tula menu makanan aku hari nih.. Alhamdulillah kenyang aku hari nih.. Setelah kekenyangan aku pon lepak2 jap smbl bebual2 siket ngn kemba aku..cite pasal masalah masing2.. Kire td kitorang buat sesi luahan perasaan la..Setelah rase perot da ok n hari pon nk maghrib.. Kitorang pon gerak balek ke uniten..

Engat la wahai teman..
Ape yg kite buat kite mulekan dgn Bismillah


dan kite sudahilah dgn Alhamdulillah







Laman Sosial

uhuk...uhuk..(batok)

Ari nih aku nk cite pasal laman sosial siket..first2 aku join bende2 nih time aku masok uniten..umo br 18 thn time tu..terjebak dgn bende2 macam ni pon sbb member2..first laman sosial yg aku join myspace...kenape myspace??sbb time tu myspace yg populer..lepas2 register jer aku teros mem-busy-kan diri aku mencarik member2 yg patot aku add..mule dgn member uniten..then aku carik member2 skola..last2 da x tau nk add sape2..aku add r awek2 cun yg ade kat myspace..

ni lah rupe myspace aku..aku br jer bukak semate2 sbb post nih..

Dalam2 aku ber-myspace, aku menggatal lak nk buat friendster kire2 macam maen kayu 3 r..tp aku ngn friendster nih x lame sgt ..kejap jer, bosan r..interface x menarik...member pon x ramai..kalau kat myspace ade beratos kawan, kat friendster nih aku ade 16 org kawan jer..

disebabkan friendster ni bosan & da lame x bukak..password pon aku da lupe

Pastu bnyk gak r bende2 merepek ni yg aku join..Satu hari  tu time kat lab coit, aku tgk member kelas yg dok kat depan aku bukak satu sosial web macam myspace..aku pon memberanikan diri tanye budak tu..rupe2 nye bende yg budak tu maen adlh facebook(FB)..aku pon ape lg register la..dgn facebook ni aku betahan lame gak r..ade r dalam 3 tahon..member kat FB nih x bnyk ade 300++ jer..aku add org yg kenal jer..yg x kenal pon ade gak tp siket jer ade r dalam 20 org..

ni rupe FB aku

Yang terbaru sekarang nih aku br nk bekenalan dgn sosial web yg simple iaitu twitter..da berape lame aku ngn twitter ni??aku br jer create akuan akaun twitter semalam..and br hari nih aku start follow org, ade follower n start tweet men-tweet..

haha..br nk berjinak-jinak dgn twitter ni

Ape kebaikan n keburukan laman sosial ni??

kebaikan
  • merapatkan hubungan dgn kawan..
  • Boleh tau info pasal kelas n assignment..
keburukan
  • sbb da rapat sgt dgn kawan..hubungan dgn keluarge lak renggang...
  • da tau ade assignment tp malas buat..sbb sebok on9..
  • bile time lab..lecturer mengaja kat depan..student on9 kat belakang..update status..